Factoring voor transport en logistiek

Financiering en ondersteuning voor transport en logistiek.

Lorry

Factoring voor transport

Wat zou u doen met het geld dat vrijkomt als al uw openstaande facturen vandaag nog aan u betaald zouden worden? Vergeet lange betaaltermijnen en maak werkkapitaal direct beschikbaar met factoring!

In de wereld van transport en logistiek draait alles om snelheid en efficiëntie. Helaas geldt dat niet voor betaaltermijnen. Gemiddeld wachten Nederlandse MKB bedrijven 35 dagen op de betaling van hun verkoopfacturen. En dat terwijl brandstof- en personeelskosten vaak veel sneller betaald moeten worden. Factoring vormt hiervoor de oplossing. Als factoringmaatschappij overbruggen wij de tijd tussen het verzenden van de factuur en de daadwerkelijke betaling. In slechts 24 uur na facturatie kunt u tot 90% van de factuurwaarde op uw rekening hebben, waardoor u de mogelijkheid heeft om snel en flexibel te reageren op zowel financiële verplichtingen als groeikansen voor uw bedrijf.

Factoring is een zakelijke financiering op basis van openstaande B2B facturen. Anders dan bij een lening groeit deze vorm van financiering met u mee.

Doe de factoringscan

De voordelen van factoring voor transport en logistiek:

Onze financiering helpt u bij:

  • Verbeterde cashflow: Met factoring worden uitstaande facturen direct beschikbaar. Hierdoor ontstaat financiële ruimte om te voldoen aan financiële verplichtingen of om te investeren in de groei van uw onderneming. 
  • Minder debiteurenrisico: Met non-recourse factoring nemen wij het debiteurenrisico van u over. Zo bent u beschermd tegen het risico op wanbetaling. 
  • Factoring ontzorgt: Factoring biedt niet alleen financiering, maar ook services zoals professioneel debiteurenbeheer. Zo krijgt u de tijd om te doen wat u het liefste doet: ondernemen. 

  • Geen schuld: Factoring is een financiering op basis van openstaande facturen. Anders dan bij traditionele vormen van financiering bouw je bij factoring dan ook geen extra schuld op. 
  • Flexibele financiering: Factoring is een flexibele vorm van financiering. De financiering groeit namelijk met uw omzet mee. Zo beschikt u altijd over voldoende werkkapitaal.
  • Mogelijkheden voor internationaal zaken doen: Bibby Financial Services is een internationale factoringmaatschappij. Ons credit control team spreekt meerdere talen en export factoring is voor ons geen enkel probleem. 


van driver

Waarom Bibby Financial Services?

Bibby Financial Services is een bankonafhankelijke factormaatschappij. Wij zijn een familiebedrijf met meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van flexibele financieringsoplossingen voor de transportbranche.

Wij geloven in persoonlijk zaken doen. Als klant bij Bibby Financial Services heeft u een vaste Client Manager. Naast financiering kunt u bij ons terecht voor advies en support. Ook verlichten wij de administratieve lasten op het gebied van debiteurenbeheer en kredietverzekering. Bibby Financial Services is een internationale organisatie. Met 9 verschillende vestigingen binnen Europa en Azië kennen we de markt. We spreken meerdere talen en financieren ook buitenlandse debiteuren.

  • We zorgen voor de financiering waarmee u uw cashflow kunt beheersen en nieuw materieel kunt aankopen om de groei van uw bedrijf te realiseren
  • We hebben sinds 1982 al duizenden transportbedrijven gefinancierd
  • Wij zijn gespecialiseerd in transport en begrijpen de financieringsbehoefte van uw bedrijf
Download de brochure

Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of