Non-recourse factoring

Een non-recourse financieringsoplossing beperkt het handelsrisico door de debiteurenportefeuille te verzekeren

Wat is non-recourse factoring?

Factoring is een zakelijke financiering op basis van openstaande B2B facturen. Bibby Financial Services overbrugt de tijd tussen het versturen van de factuur en de daadwerkelijke betaling door uw debiteur. Het uitstaande debiteurensaldo wordt direct aan u uitbetaald, waarna Bibby Financial Services de betaling van uw klant afwacht.
Non-recourse factoring is een kredietbeschermingsovereenkomst binnen een factoringcontract waarbij de klant de factoringmaatschappij niet terug hoeft te betalen als een factuur niet wordt betaald.

Er zijn verschillende vormen van factoring mogelijk. Bij non-recourse factoring bent u via Bibby Financial Services met een kredietverzekering verzekerd tegen oninbare vorderingen. Dat betekent dat u altijd het geld van de overgedragen factuur ontvangt, ook als één van uw klanten, bijvoorbeeld door faillissement, niet in staat blijkt om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen. Wij dragen het risico op oninbare vorderingen, zo kunt u ongestoord ondernemen!
Bij recourse factoring blijft het kredietrisico daarentegen aan uw zijde. Handig, als u bijvoorbeeld al bijvoorbeeld al over een eigen kredietverzekering beschikt. 

Zowel recourse als non-recourse factoring is inclusief debiteurenbeheer. Ons ervaren credit control team draagt zorg voor het innen van de openstaande facturen bij uw debiteuren. In sommige gevallen is het mogelijk om het debiteurenbeheer in eigen hand te houden, bijvoorbeeld met CHOCCS factoring of confidentiële factoring

Antwoord op al uw vragen

mobile

Bel ons vandaag

Computer

Doe een aanvraag

Wat is non-recourse full service factoring?

Submit

U stuurt een factuur naar uw klant

Upload de factuur in ons online portal

Access

Bevoorschotting factuur

Ontvang binnen 24 uur tot 80-90% van de factuurwaarde

Collect

Wij nemen het debiteurenbeheer van u over

Zo kunt u zich concentreren op uw onderneming

Pay

Uw klant betaalt de factuur aan ons

Wij betalen u het resterende saldo, na aftrek van de overeengekomen kosten

Belangrijkste voordelen

Snel

Snel

U ontvangt tot 90% van de factuurwaarde binnen 24 uur

Controle

Service

Wij verzorgen het
debiteurenbeheer voor u

Verzekerd

Verzekerd

U loopt geen risico op oninbare vorderingen

Persoonlijk

Persoonlijk

U heeft contact met één vaste
client manager

Groei

Groei

Uw financiering groeit met uw omzet mee

Wereldwijd

Wereldwijd

U kunt gemakkelijk internationaal zaken doen

Is non-recourse factoring iets voor u?

Heeft u last van lange betaaltermijnen? Of bent u op zoek naar extra werkkapitaal om te groeien? Dan is factoring een goede oplossing voor uw onderneming.

Wij zijn een betrouwbare partner met meer dan 40 jaar ervaring in het financieren van MKB bedrijven over de hele wereld.

Lady on mobile phone

tick Wij zijn bankonafhankelijk, waardoor wij sneller en efficiënter handelen. Tevens hebben wij eigen beoordelingscriteria voor kredietwaardigheid.

tick Wij garanderen een snelle financiering van uw facturen – wij keren uit tot 90% van de bruto factuurwaarde binnen 24 uur.

tick Wij ondersteunen je gedurende de gehele periode van onze samenwerking en financieren ook facturen die al uitstaan voordat het contract getekend is.

Een vraag stellen

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op om uw specifieke bedrijfsbehoeften te bespreken.

*
*
*
*
*