Wat kost factoring

Benieuwd naar de tarieven van factoring voor uw bedrijf?

De kosten van factoring

Bij factoring wordt 80-90% van de factuurwaarde binnen 24 uur na facturatie direct op uw rekening uitgekeerd. Het resterende saldo wordt, na aftrek van de overeengekomen kosten gestort nadat uw debiteur de factuur aan ons voldaan heeft.

Ieder bedrijf is uniek, we maken dan ook graag een voorstel op maat. Zo heeft u vooraf precies inzichtelijk wat de kosten van factoring voor u zullen zijn. Deze tarieven worden gebaseerd op verschillende factoren zoals bijvoorbeeld uw omzet, het aantal debiteuren en de gemiddelde betaaltermijn.

Infographic

Antwoord op al uw vragen

mobile

Bel ons vandaag

Computer

Doe een aanvraag

Wat kost factoring?

Ieder bedrijf is uniek, we maken dan ook graag een offerte op maat.

De kosten voor factoring zijn vanzelfsprekend een belangrijk criterium bij het vergelijken van verschillende factoringmaatschappijen. Om het geheel inzichtelijk te maken zouden we u bij voorkeur een simpel antwoord geven. Echter is ieder bedrijf uniek en zijn de kosten voor factoring afhankelijk van verschillende factoren.

De kosten worden altijd individueel berekend en zijn bijvoorbeeld gebaseerd op:

Het factoring product

Er zijn verschillende vormen van factoring mogelijk. De meest voorkomende vorm is full service factoring, inclusief debiteurenbeheer en kredietverzekering.

De jaarlijkse omzet

De hoogte van de omzet is van invloed op de factoringkosten. In de basis geldt dat hoe hoger de omzet is, hoe lager de factoringkosten zullen zijn.

Het aantal debiteuren

Het aantal debiteuren en de kredietwaardigheid van deze debiteuren is van invloed op de factoringkosten.

De betalings-termijn

Bij een langere betalingstermijn zullen we als factoringmaatschappij het bedrag langer moeten voorfinancieren. Dit is dan ook van invloed op het uiteindelijke tarief.

Tarieven van traditionele factoring

Bibby Financial Service gaat uit van traditionele factoring. Bij traditionele factoring nemen we uw volledige debiteurenportefeuille over. Daardoor kunnen we de kosten per factuur laag houden. Bij deze vorm van financiering zijn de factoringkosten zijn gemiddeld 1-2% van de omzet.

Benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Doe geheel vrijblijvend de factoringscan of neem telefonisch of per mail contact met ons op. We gaan graag met u in gesprek om een financieringsoplossing te vinden die past bij uw bedrijf.

Factoring vs andere financieringsvormen

Factoring is een flexibele vorm van financiering. Anders dan traditionele financieringsvormen als bijvoorbeeld een banklening groeit de financiering met uw omzet mee. Hoe meer facturen u uit heeft staan, hoe hoger het bedrag dat aan u bevoorschot wordt.

Deze flexibiliteit zet zich voort in de kosten van factoring. In tegenstelling tot traditionele financieringsvormen betaalt u enkel voor de fondsen die u in gebruik hebt, niet voor het volledige bedrag dat aan u ter beschikking wordt gesteld.

Bij factoring beschikt u over geld wat u al hebt verdiend. Bij andere vormen van financiering beschikt u over geld dat u nog niet hebt verdiend.

Met financiering middels factoring wordt het uitstaande bedrag aan facturen binnen 24 uur voor u beschikbaar.

Een vraag stellen

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Vul dan hieronder uw gegevens in en wij nemen contact met u op om uw specifieke bedrijfsbehoeften te bespreken.

*
*
*
*
*