Waarom het nu het moment is voor MKB'ers om alternatieve financiering te omarmen

Waarom het nu het moment is voor MKB'ers om alternatieve financiering te omarmen

Blog

By Bibby Financial Services

13 mei 2020

Economische onzekerheid kan een verlammend effect hebben op bedrijven van elke omvang. Toegang tot voldoende werkkapitaal is van vitaal belang, zodat bedrijven voorbereid zijn op zakelijke uitdagingen en efficiënt kunnen reageren op nieuwe zakelijke kansen.

Het is nu belangrijker dan ooit dat bedrijven alternatieve financieringsopties overwegen. Veel meer dan alleen een zoveelste manier om te herfinancieren en te stabiliseren, kan factoring bedrijfsgroei financieren. Factoring kan een significant effect hebben op het succes van een organisatie door de liquiditeit te voorzien die nodig is om te groeien, bij te sturen en overnames te realiseren, of gewoon om te helpen bij het beheren van de dagelijkse handelsbehoeften. Ten opzichte van een banklening is het een flexibelere financieringsoptie omdat het toeneemt in lijn met de groei van het bedrijf.

Factoring kan veel bedrijven ook een concurrentievoordeel geven omdat het vrijmaken van werkkapitaal vertrouwen schept om snel aankoopbeslissingen te maken. De faciliteiten met kredietverzekering kunnen ook enorm belangrijk zijn omdat ze betaling garanderen in het geval van formele insolventie van een debiteur, waardoor ze - zeker in het huidige zakelijke klimaat - gemoedsrust bieden. 

Als u vindt dat uw zaak regelmatig te weinig financiële middelen heeft door het geld dat geblokkeerd zit in openstaande facturen, dan kan factoring die kloof overbruggen. Deze financiering kan vervolgens voor een breed scala aan belangrijke zakelijke behoeften gebruikt worden, zoals:

  • investeringen in nieuwe apparatuur
  • zakelijke herfinancieringen
  • internationale handel
  • fusies en overnames

Veel bedrijven hebben met extreme seizoensschommelingen te maken in hun omzet en betalingsstromen, maar tegelijk moeten ze wel een fabriek draaiende houden, technologie upgraden en het hele jaar door investeren in nieuwe materialen en voorraden. Factoring helpt stabiliteit in die cyclus te brengen door toegang tot werkkapitaal te verschaffen en doorlopende investeringen in groei mogelijk te maken. Het kan ook exportactiviteiten ondersteunen. Risicoaversie – met name voor kleinere bedrijven – betekent dat sommige bedrijven minder snel zullen inspelen op groeiende markten in het buitenland dan andere. MKB'ers hebben misschien niet de mogelijkheden om onbetaalde facturen regelmatig op te volgen, kredietwaardigheid van bestaande en nieuwe buitenlandse opdrachtgevers te checken en te blijven monitoren en een gebrek aan geld vormt een belangrijke belemmering voor exportsucces. Hier kunnen de voordelen van factoring in combinatie met debiteurenbeheer en kredietverzekering MKB'ers aanmoedigen om nieuwe marktkansen aan te grijpen. 

Factoring kan een geweldige manier zijn om bedrijven te helpen, die geld nodig hebben om een volgende stap te zetten, en wordt door velen erkend als een gevestigde en geloofwaardige vorm van financiering. Bedrijven, die hun horizon verruimden en de beschikbare financieringsmogelijkheden begrijpen, zijn het best geplaatst om optimaal te profiteren van de voordelen van alternatieve financiering.


Contact Icon

Neem contact met ons op 040-8100000

of