Mkb financiering voor een groeiend bedrijf

Bijgewerkt: 15 februari 2023

Is factoring geschikt voor een groeiend bedrijf?

Factoring kan een groeiend bedrijf veel voordelen bieden omdat het de betalingscyclus vooruit kan schuiven en op die manier de tijd tussen het werk en de betaling terugdraait.

Deze vorm van MKB financiering biedt zowel zekerheid als flexibiliteit, zo bent u er zeker van dat u altijd over cashflow kunt beschikken.

Factoring kan een sleutelrol spelen in uw werkkapitaalbeheer door de gezonde cashflow die nodig is voor bedrijfskosten en schuldverplichtingen te helpen managen.

Ontdek de voordelen van MKB-financiering via factoring voor een groeiend bedrijf

Deze oplossing voor MKB-financiering komt steeds vaker voor op de huidige markt. Steeds meer bedrijven zien dat deze oplossing bijdraagt aan een toename van de cashflow voor werkkapitaal, omdat Factoring cash vrijmaakt van uw onbetaalde facturen.

Zonder de noodzakelijke financiering staan uitbreidingsplannen vaak stil. Factoring kan de groei - zowel organisch als door overname - financieren, en investering in uw groeiend bedrijf mogelijk maken. Het debiteurenboek van een bedrijf wordt snel zijn grootste troef, die dankzij factoring snel omgezet kan worden in cash.

Snelheid en flexibiliteit om nieuwe zakelijke kansen aan te grijpen

De flexibiliteit en snelheid waarmee de factoring-faciliteit geleverd wordt, betekent het creëren van een essentieel platform om snel te kunnen reageren op nieuwe zakelijke kansen.

Het kan helpen bij de financiering van groeiplannen voor:

  • de verhuizing naar een nieuw pand
  • het uitbreiden van het personeelsbestand
  • de aanbesteding voor nieuwe contracten
  • een nieuwe bedrijfsovername

De omvang van de beschikbare MKB-financiering is direct evenredig met de verkoop, wat betekent dat de financiering automatisch stijgt als uw bedrijf groeit, waardoor u stabiliteit in de cashflow van uw werkkapitaal krijgt.

De factoring faciliteit kan u het nodige vertrouwen geven dat u de vereiste liquiditeit zal hebben om de dagelijkse lopende zaken te beheren en uw zakelijke plannen te realiseren.