Alternatieve financieringsvormen voor succesvolle bedrijven

Bijgewerkt: 13 februari 2023

Is factoring alleen bedoeld voor bedrijven met financiële problemen?

De populariteit van factoring is de laatste jaren aanzienlijk gegroeid en hoewel dit alleen maar blijft evolueren, bestaan er toch nog steeds enkele eeuwenoude mythes over.

Alternatieve financieringsvormen worden vaak als veel ingewikkelder gezien dan traditionele leningen. Door veel foutieve informatie komen er heel wat misverstanden over factoring tot stand.

Door enkele van de mythes te doorprikken, kunnen we aantonen hoe u factoring efficiënt kunt inzetten en hoe het de strategie voor uw bedrijfsfinanciering kan ondersteunen.

Flexibele financieringsvormen ter ondersteuning van uw groeiplannen

Veel bedrijven kiezen tegenwoordig factoring boven andere financieringsopties omdat ze de flexibiliteit ervan inzien en snappen hoe het hen efficiënt kan ondersteunen om te investeren en te groeien.

Het klopt dat factoring bedrijven met financiële problemen kan helpen om hun kasstroombeheer opnieuw onder controle te krijgen. Daarentegen>wordt het ook vaak gebruikt als een positieve manier om werkkapitaal vrij te maken om een bedrijfsuitbreiding te ondersteunen.

Factoring is een slimme keuze voor snelgroeiende en ondernemende bedrijven omdat het u toegang geeft tot geld dat vastzit in facturen die u nog moet innen.

Enkele voordelen zijn:

  • Het is afhankelijk van de kredietwaardigheid van uw klanten
  • Geeft u toegang tot werkkapitaal wanneer u dat nodig heeft
  • Biedt de liquiditeit die nodig is om te groeien en nieuwe opdrachten aan te nemen
  • Kan u helpen bij het beheren van uw dagelijkse handelsbehoeften

Genereer cashflow om meer bedrijfsorders aan te nemen

Factoring is een van de meest flexibele en efficiënte financieringsvormen voor het snel genereren van cashflow wanneer u het nodig heeft. Omdat het in lijn met uw bedrijfsorders groeit, is het een goede strategische drijfveer voor groei en wordt het ook vaak gebruikt om overnamestrategieën te steunen.

Door werkkapitaal vrij te maken krijgt u de vrijheid en flexibiliteit om te investeren in groei of om te diversifiëren in andere activiteiten.

Groei is het sleutelwoord en tegelijk de reden waarom veel bedrijven Factoring gebruiken voor zowel organische groei, als fusies en overnames. Het hoeft zeker niet als een financieringsvorm gezien te worden voor bedrijven in een financieel zwakkere positie.